DAKWAH JALANAN KESEDARAN MENGENAI DOSA RIBA

Abimn9 dengan kerjasama Fakulti Syariah dan Undang-undang USIM pelajar Fiqh dan Fatwa Tahun 3 berjaya menganjurkan program dakwah jalanan kesedaran mengenai riba. Program ini adalah idea YDP Abimn9 dan telah dilaksanakan oleh pelajar-pelajar beliau.

Dakwah ini mendapat sambutan yang sangat menggalakkan daripada ramai pihak. Sehinggakan mendapat tajaan Bank Islam Malaysia Berhad, Affin Islamic Bank Berhad, al Naqiy Islamic Solution  dan ABIMN9. Pihak al Naqiy telah membuat rakaman video sepanjang perjalanan program untuk dikongsikan kepada orang ramai di media sosial dan juga bersempena dengan Riba Symposium yang bakal diadakan pada Mei ini.

Program dakwah jalanan ini dimulakan dengan kata alu-aluan oleh PM Dr. Zulkifli Hasan dan juga semua wakil penaja. Kemudian ia diteruskan dengan dakwah secara langsung terhadap pengunjung, flashmob, ceramah jemputan khas oleh daei Fuad, permainan kanak-kanak, sesi soal jawab agama, edaran brosur dan banyak lagi. Program berakhir pada jam 230pm.

Abimn9 ingin mengucapkan tahniah kepada semua yang menjayakan program dakwah jalanan ini. Pendakwah perlu sentiasa bersama masyarakat untuk mendidik dan berbakti demi kemaslahatan ummah.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

About ABIM Negeri Sembilan

ABIM Negeri Sembilan Darul Khusus.
This entry was posted in Abimns. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s