Perlawanan Bolasepak Persahabatan ABIMN9 V Majlis Belia Malaysia

Abimn9 menerima kunjungan Majlis Belia Malaysia dalam Perlawanan Persahabatan Bolasepak yang diadakan di Sri Seremban ABIM. ABIMN9 telah berjaya mengalahkan MBM dengan jumlah gol 7 berbalas 5. Presiden Abim saudara Muhammad Raimi turut beraksi dan bertindak selaku arkitek jentera serangan Abimn9. Naib Presiden Saudara Ahmad Fahmi dan Ustaz Syazni turut mempamerkan kemahiran individu yang berjaya mengelirukan pemain lawan. Penjaring terbanyak kali ini jatuh kepada exco Abimn9 saudara Faridh Omar yang menggegar jaring dengan melakukan hatrick. Penjaga gol kental saudara Kamarul menjadi hero kerana berjaya menyelamatkan cubaan bahaya pasukan lawan yang ada dibarisi oleh pemain piala Presiden dan SUKMA. YDP Abimn9 berjaya juga menempa antara penjaring pada perlawanan kali ini dengan gol yang menarik. 

Pasukan MBM diketuai oleh saudara Jufitri Joha Naib Presiden MBM. Perlawanan persahabatan ini berjalan dengan penuh semangat kesukanan. Majlis diakhiri dengan sesi pemberian hadiah. 
Sebelum ini ABIMN9 juga telah menundukkan beberapa pasukan dalam perlawanan sebelum ini. Semoga perlawanan ini dapat merapatkan ukhuwah dan meningkatkan persefahaman. Terima kasih semua yang menjayakan perlawanan kali ini. 
SYABAS ABIM DAN MBM

 

About ABIM Negeri Sembilan

ABIM Negeri Sembilan Darul Khusus.
This entry was posted in Abimns. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s